luni, 25 aprilie 2011

CHIFTELE DE CARTOFI MARINATE

pentru chiftele:



1 kg cartofi
patrunjel
sare
piper
faina



pentru sos:



1 ceapa
ulei
2 linguri bulion
1 1/2 lingura zahar
apa
dafin
cimbru
sare
piper

Mod de preparare:

Curatam cartofii si apoi ii dam pe razatoarea mica. Ii punem la scurs si apoi ii amestecam cu patrunjel tocat, sare, piper si adaugam faina pana iese un aluat.
Facem bilute pe care le prajim in ulei incins.
Pentru sos: Curatam o ceapa, o tocam si apoi o calim in ulei incins.
Adaugam bulionul, zaharul si stingem cu apa.
Mai adaugam sare si piper dupa gust, o frunza de dafin si o crenguta de cimbru.
Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam chiftelele si mai lasam 2-3 minute pe foc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu