luni, 25 aprilie 2011

SUPA DE LEGUME CU PASTA DE BUSUIOC

ificultate: redusa

Ingrediente:

100 g de fasole alba
100 g fasole rosie
2 rosii
1 praz mic
2 cepe mari
1 cartof mare
125 g de fasole verde
1 morcov mijlociu
300 g dovlecel
6 1/2 lingura ulei de masline
75 grame de taitei mai grosi
3 catei de usturoi zdrobiti
10 – 12 linguri de busuioc taiat marunt
sare
6 linguri parmezan ras
piper negru macinat

Mod de preparare:

Fasolea verde se taie in bucati si se oparaste. Rosiile se cresteaza, se oparasc, se descojesc, se indeparteaza cotorul si samburii si se taie cubulete. Restul legumelor se taie marunt. Ceapa si prazul se prajesc in ulei. Se adauga jumatate din cantitatea de rosii, cartofi si frunze de patrunjel. Desupra se pune supa si se fierbe sub capac 3 sferturi de ora. Fasolea, dovleacul si taiteii se pun in supa si acesta se fierbe inca un sfert de ora fara capac. Usturoiul se amesteca cu busuioc si cascaval. Treptat se adauga uleiul de masline, apoi se sareaza si se pipereaza. Pasta se amesteca cu putina supa. Apoi se toarna deasupra restul de supa si se presara rosiile ramase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu