luni, 25 aprilie 2011

RETETE SPANAC CU ROSII

Dificultate: redusa

Ingrediente:

1/2 kg spanac
1/4 l suc de rosii
o ceapa
50 ml ulei
20 g faina
1 legatura de patrunjel
sare

Mod de preparare:

Spanacul bine spalat se scurge de apa in strecuratoare. Intr-o cratita, se caleste ceapa taiata marunt fara sa se rumeneasca, apoi se adauga spanacul nefiert cu frunzele intregi si se amesteca pe foc mic pina cind ii scade volumul.Se adauga apoi sucul de rosii, 1/2 lingurita sare si se lasa sa fiarba 20 min la foc mic pina cind se moaie bine. Apa pe care o lasa spanacul si cu sosul de rosii vor forma suficient sos. Daca este prea mult lichid acesta se leaga cu o lingurita de faina apoi se amesteca cu spanacul lasand sa fiarba citeva clocote. Se adauga sarea si patrunjelul tocat marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu