luni, 25 aprilie 2011

OREZ LA CUPTOR

Dificultate: redusa

Ingrediente:

1kg rosii bine coapte
cativa catei de usturoi
100 ml ulei
500 g orez
3 ardei taiati solzisori
1 legatura patrunjel fin tocat
500 g masline negre taiate felii


Mod de preparare:
Opariti rosiile, le curatati de coaja si de seminte, dupa care le taiati marunt. Intr-o tava unsa cu ulei, asezati jumatate din cantitatea de rosii. Asezonati cu sare, piper, usturoi taiat in felioare si ardei in solzisori. Spalati orezul si maslinele. Amestecati orezul cu maslinele taiate feliute si patrunjelul tocat marunt si asezati peste stratul de rosii, apoi restul de rosii si presarati din nou cu putina sare, piper, usturoi si patrunjel. Bagati tava sa fiarba in cuptor la un foc slab, cel putin o ora. Se serveste rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu